MAART 2019
Grenzeloos
theater
Archief 2017 – Under Siege (China)

Een overrompelende voorstelling over ambitie, loyaliteit, verraad en liefde

Under Siege

Archief 2017 – Under Siege (China)

De voorstelling vertelt het verhaal van de krijgsheren Xiang Yu en Liu Bang. Na een heldhaftige strijd is Yu omsingeld door de legers van zijn vijand. In een laatste ontmoeting met zijn favoriete concubine besluit zij het uiterste liefdesoffer te brengen: ze pleegt zelfmoord. Liping maakt er een overweldigend dansspektakel van in een enscenering vol dans, acrobatiek en livemuziek.

Op het toneel staan sterren van de Peking Opera naast hiphopdansers, hedendaagse dansers en traditionele muzikanten. De schitterende decors zijn van Tim Yip (Crouching Tiger, Hidden Dragon). “Hallucinerend mooie beelden.”, schreef The Guardian.

In eigen land staat Yang Liping bekend om haar megaspektakels. Publiekslieveling is het door haarzelf gedanste The Peacock. Als artistiek leider staat zij aan het hoofd van een ongesubsidieerde organisatie van 400 mensen en vier theaters. Met Under Siege ging ze op zoek naar verdieping van haar werk. Ze deed dat samen met schrijfster Karthika Naïr, ontwerper Tim Yip en producent Farooq Chaudry (die we ook kennen van hun werk met Akram Khan). In vergelijking met haar eerdere werk is Under Siege relatief klein en minimalistisch – al blijft het in westerse ogen een overweldigend groots visueel spektakel.

“Een absoluut verbluffende productie.” (Evening Standard)


Trailer, Under Siege op You Tube


Fotoalbum, Facebook, NL premiere Under Siege, Zuiderstrandtheater

Genre: Dans, Spektakel
Uitvoerenden: Yang Liping Contemporary Dance
Taal: No Language

Credits:

Regie en choreografie:
Yang Liping

Beeldregie, decors en kostuums:
Tim Yip

Lichtontwerp:
Fabiana Piccioli

Dramaturgie:
Karthika Nair

Gastchoreografie:
James William O’Hara

Coproductie:
Kunming Municipal, Ethnic Song and Dance Theater Company & China Central Ethnic Song and Dance Ensemble


Inleiding:
45 minuten voor aanvang van de voorstelling

Nagesprek:
15 minuten na de voorstelling

Speellijst

Explore Festival

Festival info

Stadsschouwburg Groningen, Stadsschouwburg Amsterdam, Frascati Theater (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade)