wer Explore Festival #2 longing to belong - Explore Festival
MAART 2019
Longing
to belong
 

Explore Festival #2 longing to belong

Tweede editie van reizend theaterfestival vertolkt de hartstocht van de jongste generatie kunstenaars op het wereldtoneel.

Van 7 tot en met 29 maart 2019 reist de tweede editie van Explore Festival door het land. Tien podia in zeven grote steden bundelden hun krachten en presenteren een ‘state of the art’ van het mondiale theater. Een festival vol spannende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten.

Explore Festival presenteert de Nederlandse premières van vijf zeer onderscheidende internationale voorstellingen. Hoogtepunt is de 4,5 uur durende theatersensatie Odisseia van het Braziliaanse enfant terrible Leonardo Moreira, waarin op stormachtige wijze het vrouwelijk perspectief in het gelijknamige klassieke heldenverhaal vertolkt wordt. Verder wordt de vloer schoon geveegd voor de onverschrokken Senegalese Germaine Acgony, die radicaal met onze westerse perceptie van Afrika’s geschiedenis aan de haal gaat. De Argentijnse Claudia Victoria Poblete Hlaczik deelt haar ervaringen met het Argentijnse regime en toont hoe het proces tegen haar “ouders” het begin markeerde van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren genoten. Choreograaf Salia Sanou uit Burkina Faso liet zich inspireren door zijn ervaringen in vluchtelingenkampen. Gregory Maqoma uit Zuid-Afrika verrast ons met explosieve dans, maar werpt ook nieuw licht op de wantoestanden die zijn land, sinds het einde van de Apartheid in de greep hebben.

lees verder

Explore Festival

Festival info

Stadsschouwburg Groningen, Internationaal Theater Amsterdam, Frascati (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade)