MAART 2019
Grenzeloos
theater
 

De laatste voorstelling wordt medio november bekend gemaakt: Explore Festival 2019

Medio november maken we de laatste oorstelling bekend van Explore Festival!

In maart 2019 vindt de tweede editie van Explore Festival plaats, een reeks internationaal geprezen dans- en toneelvoorstellingen uit verre overzeese gebieden. Op de podia van maar liefst 10 verschillende theaters in 7 grote Nederlandse steden presenteert Explore Festival een ‘state of the art’ van het mondiale theater, vol verrassende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten, begeleid door een uitgebreid randprogramma.

De makers die zijn uitgenodigd onderscheiden zich door hun unieke taal, waarbij waargebeurde verhalen, politieke of persoonlijke drijfveren als basis dienen voor theater dat tot in elke vezel urgent is. Explore Festival presenteert een selectie van vijf voorstellingen die niet alleen een onverwacht perspectief bieden op actuele vraagstukken, maar ook een kennismaking zijn met nieuwe stijlen en vormen.

Explore Festival is een vervolg op ‘Get Lost’/ ‘Ervaar Daar Hier; dat tussen 2012 en 2016 met een selectie niet-westerse voorstellingen langs de theaters reisde. Het programma van dit ‘nieuwe’ festival komt uit de reiskoffers van de programmeurs van de deelnemende theaters die, overtuigd van het belang en de noodzaak om internationaal vinger aan de pols te houden, de handen ineen sloegen. Explore Festival vormt het resultaat van een unieke samenwerking van 10 onderscheidende Nederlandse theaters.

Stadsschouwburg Groningen, Stadsschouwburg Amsterdam, Frascati Theater (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade).

Explore Festival

Festival info

Stadsschouwburg Groningen, Stadsschouwburg Amsterdam, Frascati Theater (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade)