wer Archief - Opening Explore met ronde tafelgesprek “Kunst in tijden van globalisering” - Explore Festival
MAART 2019
Longing
to belong
La Dictadura de lo Cool
 

Archief – Opening Explore met ronde tafelgesprek “Kunst in tijden van globalisering”

Vrijdag 17 november wordt in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg, Explore Festival feestelijk geopend. Het programma start om 16.30 uur met een openbaar ronde tafelgesprek rondom het thema “Kunst in tijden van globalisering”. Om 20.15 uur speelt de voorstelling ‘La Dictadura de lo Cool’ van Marco Layera met om 19.30 uur een inleiding en na afloop een interview met de regisseur.

Welke rol heeft kunst in deze tijden van massamigratie en permanente internationale uitwisseling? Bestaat er zoiets als een universele kunsttaal? En is dat eigenlijk wenselijk? Zoeken we, kortom naar iets gemeenschappelijks? Of vieren we juist de verschillen? Maar ook: Welke eventuele alternatieve ankers slaat de moderne globetrotter, nu huis en haard geen vanzelfsprekende dimensies meer zijn?

Dit en vele andere vragen komen aan de orde in een openbaar ronde tafelgesprek met de beruchte Chileense theatermaker Marco Layera; filosoof, dichter en essayist Maarten Doorman; publicist, filmmaker en autonoom storyteller Emma Lesuis; acteur, theatermaker, docent en artistiek onderzoeker Chokri Ben Chikha en de (ook bij Explore Festival) betrokken programmeurs Violien Vocks (Parkstad Limburg Theaters) en Dave Schwab (Theater Rotterdam). De gespreksleiding is in handen van Annette Embrechts.

Het Explore Festival vindt plaats van woensdag 15 november tot en met zaterdag 2 december en presenteert een reeks indrukwekkende internationale dans- en toneelvoorstellingen uit verre overzeese gebieden. Op de podia van maar liefst 10 verschillende theaters in 7 grote Nederlandse steden brengt Explore Festival een ‘state of the art’ van het mondiale theater vol verrassende perspectieven, prikkelende opvattingen en vooral kraakheldere vergezichten.

Het programma wordt aangeboden door Explore Festival, in coproductie met Fonds Podiumkunsten.

Programma
Vrijdag 17 november 2017
Theater Rotterdam, Schouwburg

16.30 – 17.30 uur
Gesprek “Kunst in tijden van globalisering”, Foyer
gratis toegang, reserveren via tickets@theaterrotterdam.nl

17.30 – 18.00 uur
Borrel!, Foyer

19.30 – 20.00 uur
Inleiding, lezing door Jonathan Offereins, Erker
gratis toegang, reserveren niet nodig

20.15 – 21.45 uur
Voorstelling ‘La Dictudura de lo Cool’, Grote Zaal
Ticketverkoop via www.theaterrotterdam.nl of aan de kassa

22.00 – 22.15 uur
Nagesprek, Jonathan Offereins met Marco Layer
gratis toegang, reserveren niet nodig

Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburg, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam
T. 010 411 8110, E. tickets@theaterrotterdam.nl, W. www.theaterrotterdam.nl


Trailer, Explore Festival op You Tube


Trailer, La Dictadura de lo Cool op You Tube

Explore Festival

Festival info

Stadsschouwburg Groningen, Internationaal Theater Amsterdam, Frascati (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade)