MAART 2019
Longing
to belong

Nieuws

Explore Festival #2 longing to belong

Tweede editie van reizend theaterfestival vertolkt de hartstocht van de jongste generatie kunstenaars op het wereldtoneel. Van 7 tot en met 25 maart 2019 reist de tweede editie van Explore Festival door het land. Tien podia in zeven grote steden bundelden hun krachten en presenteren een ‘state of the art’ van het mondiale theater. Een […]

Lees verder

Explore Festival in de media

DE VOLKSKRANT Explore Festival **** “Prikkelende dansvoorstellingen: Explore Festival geeft hedendaagse draai aan theatrale tradities… Groots en spectaculair, en klein en persoonlijk vinden elkaar in het Explore Festival dat deze maand in zeven steden is te zien”. Lees meer  (Mirjam van der Linden, 24/11/17) Under Siege ****  “Het verhaal is bijzaak. Under Siege van Yang Liping is […]

Lees verder
La Dictadura de lo Cool

How Do You Work Session met Marco Layera

Woensdag 22 november van 14.30 tot 17.00 uur presenteren Explore Festival en DAS Theatre, Academy of Theatre and Dance in Amsterdam, een master class met de veel geprezen Chileense theatermaker Marco Layera. Studenten en jonge makers zijn van harte welkom bij dit unieke moment van uitwisseling en reflectie, in een open, constructieve en inspirerende atmosfeer. […]

Lees verder
La Dictadura de lo Cool

Opening Explore met ronde tafelgesprek “Kunst in tijden van globalisering”

Vrijdag 17 november wordt in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg, Explore Festival feestelijk geopend. Het programma start om 16.30 uur met een debat rondom het thema “Kunst in tijden van globalisering”.

Lees verder

Dansworkshop Bouchra Ouizguen

Bouchra Ouizguen en haar danseressen bieden dansamateurs, nieuwsgierige toeschouwers en buurtbewoners (vrouwen én mannen) een workshop waarin de deelnemers aan de hand van een reeks improvisatietechnieken en opwarmingsoefeningen worden geprikkeld hun lichaam beter te begrijpen.

Lees verder

Installatie van Choy Ka Fai

Een encyclopedie van het nieuwe Aziatische danslandschap, zo laat het project Softmachine van theatermaker, beeldend kunstenaar en ontwerper Choy Ka Fai zich het best omschrijven.

Lees verder
La Dictadura de Lo Cool

Inleiding en nagesprek bij elke voorstelling

Het maakt niet uit in welk theater je Explore Festival bezoekt, elk theater heeft een mooi omlijst programma met een inleiding en een nagesprek.

Lees verder

Explore Festival

Festival info

Stadsschouwburg Groningen, Internationaal Theater Amsterdam, Frascati Theater (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade)