wer Archief - How Do You Work Session met Marco Layera - Explore Festival
MAART 2019
Longing
to belong
La Dictadura de lo Cool
 

Archief – How Do You Work Session met Marco Layera

Woensdag 22 november van 14.30 tot 17.00 uur presenteren Explore Festival en DAS Theatre, Academy of Theatre and Dance in Amsterdam, een master class met de veel geprezen Chileense theatermaker Marco Layera. Studenten en jonge makers zijn van harte welkom bij dit unieke moment van uitwisseling en reflectie, in een open, constructieve en inspirerende atmosfeer.

De zogeheten How Do You Work Session vindt plaats in de studio van DAS Theatre en staat open voor alle theaterstudenten, -alumni en jonge makers. De middag start met een inleiding door Jonathan Offereins, wordt vervolgd door een presentatie door Marco Layera en sluit af met een informeel vraag- en antwoord gesprek met de deelnemers. Toegang is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Dus reserveer snel via deze link.

Datum: Wo, 22 november
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Adres:DAS Graduate School, Grootlab, Overhoeksplein 2, 2e verdieping

Explore Festival
Marco Layera is in Nederland vanwege het Explore Festival dat van woensdag 15 november tot en met zaterdag 2 december op de podia van maar liefst 10 verschillende theaters in 7 grote Nederlandse steden plaatsvindt. Explore Festival presenteert een reeks indrukwekkende internationale dans- en theatervoorstellingen uit verre overzeese gebieden. Een ‘state of the art’ van het mondiale theater vol verrassende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten.

Marco Layera
Marco Layera studeerde rechten, filosofie en criminologie aan de Universiteit van Chili en volgde gelijktijdig de toneelopleiding aan de theaterschool in Valparaiso. In 2007 richtte hij zijn gezelschap La Re-sentida op, waarvoor hij jonge Chileense acteurs aantrekt die zijn opvattingen delen en net als hem kunst zien als een vehikel voor politiek engagement, per definitie vernieuwend en subversief. Met hen stond Marco Layera op de planken van theaters en festivals over de gehele wereld, met name in Europa.

La Dictadura de lo Cool
La Dictadura de lo Cool, dat onderdeel is van het Explore Festival, gaat over de sociale klasse die vandaag de dag een dominante positie heeft, de zogeheten Bobo’s (Bourgeois bohemians). Layera, die zich er van bewust is tot deze groep te behoren, fileert trefzeker de integriteit en het potentieel van deze gemeenschap, die wordt gedefinieerd door zijn totale acceptatie van kapitalisme als ‘lifestyle’, terwijl het, het tegendeel verkondigd. Lees meer over de voorstelling


Trailer, La Dictadura de lo Cool op You Tube

Explore Festival

Festival info

Stadsschouwburg Groningen, Internationaal Theater Amsterdam, Frascati (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade)