wer Explore Paneldiscussie op 19/3 in Theater Rotterdam - Explore Festival
MAART 2019
Longing
to belong
 

Explore Paneldiscussie op 19/3 in Theater Rotterdam

Deze editie van het Explore Festival gaat over de mensen die het feestje in deze wereld geven en de mensen die niet zijn uitgenodigd. De makers laten niet de machthebbers, maar juist de randfiguren, de uitgeslotenen en de onderdrukten aan het woord. Mensen die hun plek op deze wereld en in de wereldgeschiedenis opeisen, of die letterlijk op zoek zijn naar een plaats en een groep om bij thuis te komen. Wat kan hun perspectief op onze werkelijkheid ons brengen? Hoe beïnvloeden hun verhalen onze kijk op de Westerse identiteit en geschiedenis? En hoe kunnen we deze nieuwe narratieven duiden in relatie tot het kantelen van de bestaande machtsstructuren op veel plekken in de wereld? Met Germaine Acogny, Salia Sanou, Dr. Margriet de Waal, Romano Haynes en anderen. Gespreksleider: Domenica Ghidei.

Het gesprek vindt plaats na afloop van de voorstelling Du Désir d’Horizons van de Burkinese choreograaf Salia Sanou op dinsdag 19 maart in Theater Rotterdam. Iedereen is welkom bij de paneldiscussie: publiek dat de voorstelling bezocht heeft en andere in het gesprek geïnteresseerden.

 

Explore Festival

Festival info

Stadsschouwburg Groningen, Internationaal Theater Amsterdam, Frascati (Amsterdam), Stadsschouwburg Utrecht, Het Nationale Theater (Den Haag), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Theater Rotterdam, Chassé Theater (Breda), Parkstad Limburg Theaters (Heerlen en Kerkrade)